Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Κερατέα δείχνει το δρόμο; Ο Αλέκος, ο Αλέξης και το λουρί του Χατζηδιαβάτ-Αντών-Σαμαρά


Μακάρι να κυβερνήσει ο Συριζα αυτοδύναμος για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με το αλληλο-τροφοδοτούμενο δίπολο της δημαγωγίας, το δίπολο μιας καρικατούρας δικομματισμού με τον Σύριζα ως μπαμπούλα ( πρόσχημα) για την ανόρθωση της κεντρο-ακρο-δεξιάς ετοιμόρροπης πολυκατοικίας «ο μπερντές του Καραγκιόζη»


«  Η Κερατέα αποτελεί ένα πρώιμο αντιμνημονιακό μοντέλο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, το δρόμο που θα επιλέξουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες στις 17 Ιουνίου.»

Όλη η Ελλάδα να γίνει Κερατέα δήλωνε ο Αλέκος Αλαβάνος όταν επέλεξε να ορκιστεί ως περιφερειακός σύμβουλος στον παπά της Κερατέας.

Στον πιο καλό ο μαθητή του Αλέκου Αλαβάνου αποδεικνύεται ο Αλέξης. Τώρα βέβαια έβαλε ψηλότερα τον πήχη. Θέλει να γίνει  Ανδρέας στην θέση του Ανδρέα.

Πόσο άραγε θα έχει μετανιώσει ο Αλέκος όταν διάλεξε τον Αλέξη (τότε στις δημοτικές εκλογές του …) προκειμένου να εξουδετερώσει την υποψηφιότητα του  Μιχάλη Παπαγιαννάκη; Δικό του πρόβλημα, καρφάκι δεν μας καίγεται. Άλλο είναι το θέμα. Τι εννοεί ο ποιητής Αλέξης ότι η Κερατέα δείχνει τον δρόμο;

Όχι μην πάει το μυαλό σας στο σκηνικό εμφυλίου πολέμου που έπαιξε για μήνες στο  «γαλατικό» χωρίο της Λαυρεωτικής. Το μήνυμα δεν βρίσκεται στις μάχες εκ του συστάδην, στις φωτιές, στις αγριότητες των ΜΑΤ, στους παπάδες στην πρώτη γραμμή στην εξέγερση μιας τοπικής κοινωνίας, άκρως συντηρητικής, που βγήκε στους δρόμους του αγώνα υπέρ βωμών και εστιών. Δεν θα καταφύγουμε στην φτηνή κινδυνολογία, να τι θα γίνει αν ο Συριζα γίνει κυβέρνηση. Μακάρι να γίνει και μάλιστα αυτοδύναμος.


Μακάρι να κυβερνήσει ο Συριζα αυτοδύναμος γιατί μόνο έτσι θα υποχρεωθεί να πάρει διαζύγιο από τον έσχατο λαϊκισμό, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα της Κερατέας, να κρατήσουν τα σκουπίδια τους μακριά από την αυλή τους , να πετάνε ανεξέλεγκτα στις χωματερές όσα δεν στέλνουν στην Φυλή (εκεί πληρώνουν ).

Μακάρι να κυβερνήσει ο Τσίπρας, αυτοδύναμος, ώστε να υποχρεωθεί να κόψει το καλαμπούρι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Να πηγαίνει αυτός στην Κερατέα και να δηλώνει πλέρια συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα τους, αλλά να στέλνει τον Χουντή ( και τον Σακούτη) στη Φυλή να δηλώνει επίσης την πλήρη υποστήριξη στον (πράγματι) δίκαιο αγώνα τους να σταματήσει το έγκλημα, ΟΛΑ τα σκουπίδια την ΦΥΛΗ.

Μακάρι να κυβερνήσει ο Τσίπρας, αυτοδύναμος, για σταματήσει το καλαμπούρι με τις δύο γλώσσες, τάχα μου πολυφωνία, ο σοβαρός Δραγασάκης (διαπραγμάτευση του μνημονίου) και ο επαναστάτης Μηλιός (ακύρωση του μνημονίου).

Μακάρι να κυβερνήσει ο Συριζα αυτοδύναμος για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με το αλληλο-τροφοδοτούμενο δίπολο της δημαγωγίας, το δίπολο μιας καρικατούρας δικομματισμού με τον Σύριζα ως μπαμπούλα ( πρόσχημα) για την ανόρθωση της κεντρο-ακρο-δεξιάς ετοιμόρροπης πολυκατοικίας «ο μπερντές του Καραγκιόζη»

Μακάρι να κυβερνήσει ο Συριζα αυτοδύναμος για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με
την φιλολογία για κυβέρνηση της μιας Αριστεράς που ενσωματώνει όλο το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ, που χειροκροτείται από όλους τους νταβατζήδες των ΜΜΕ και που στήνει στα πόδια της το αντίπαλο δέος,  την ακρο-κεντρο-δεξιά πολυκατοικία του Χατζηδιαβάτ-Αντών-Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου