Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τα ρέστα μου! Τα βλέπω! Σε μια παρτίδα πόκερ ποντάρουν μια πατρίδα.


Τα ρέστα του έδωσε χθες ο Αντωνάκης στο Ζάππειο. Από τούμπα σε κωλοτούμπα το πηγαίνει το κόμμα και στο τέλος θα το διαλύσει καλά καλά. Όχι ότι θα σκάσουμε κιόλας, άλλωστε η απροθυμία του Συριζα να αναλάβει ευθύνες καταφέρνει μέχει τώρα να αναστήσει την ετοιμόρροπη ακρο-κεντρο-δεξιά, πολυκατοικία. Είναι γνωστό ότι το ταγκό του δικομματισμού θέλει δύο.  
Η απώλεια όμως, έστω και  ίχνους σοβαρότητας, η ρευστοποίηση του πολιτικού συστήματος, ανοίγει την Κερκόπορτα σε κάθε είδους επίδοξους σωτήρες, ιδιαίτερα τώρα που βιώνουμε συνθήκες απελπισίας και κοινωνικής απόγνωσης.

Το πρόβλημα μεγεθύνεται και από τον ακραίο λαϊκισμό, στα όρια του τυχοδιωκτισμού, που επιδεικνύει ο έτερος πόλος του νεότευκτου, κακέκτυπου δικομματισμού. Ο Συριζα των 12 συνιστωσών, που έγινε κόμμα για να εισπράξει το μπόνους των 50 εδρών, η αναλογική ξεχάστηκε όταν φούσκωσαν τα ποσοστά, αναμένεται σήμερα να απαντήσει με ρελάνς στον Αντώνη.
Τελικά οι δύο καρικατούρες μονομάχων του νέου δικομματισμού, ανακαλύπτουν ότι λεφτά υπάρχουν! Ίσως αυτό εξηγεί τον λόγο που έκανε την Λούκα Κατσέλη, εκ των συντακτών του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, που συνοψίστηκε στην δημαγωγική εξαγγελία του «λεφτά υπάρχουν»,  να προσπέσει στα πόδια του Αλέξη.

Αξίζει να παρατηρήσουμε, ποιος από τους δύο σχηματισμούς που μάχονται στήθος με στήθος για το εκτρωματικό μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών, θα μιλήσει για το λίπος που ακόμα λαδώνει το αντεράκι των πελατών του τέως δικομματισμού. Για τα προνόμια των ρετιρέ, που έμειναν άθικτα την ώρα που τα υπόγεια πληρώνουν και ξαναπληρώνουν τα οριζόντια χαράτσια.

Πως όμως να τα βάλουν όμως, ο Αλέξης και ο Αντώνης, με τους πελατειακούς μηχανισμούς, με τα συνδικάτα των ΔΕΚΟ, με τους δεκάδες άχρηστους οργανισμούς του Δημοσίου, με τις εκατοντάδες διευθύνσεις Υπουργείων, Νομαρχιών, Δήμων κτλ με προϊσταμένους χωρίς  υφιστάμενους;

Μια πρόγευση πήραμε από τον Αλέξη να δηλώνει έξω από το Γενικό Επιτελείο  Άμυνας ότι θα αποκαταστήσει τις απαράδεκτες μειώσεις στους μισθούς των οπλιτών. Το μήνυμα εστάλη προς κάθε ένστολο και μη, δημόσιο υπάλληλο που θεωρεί και αυτός ότι αδικείται από τις μειώσεις. Δεν είναι ευχάριστες οι περικοπές, δεν έγιναν δίκαια. Η αδικία όμως έγινε, και θα γίνεται με αυτές τις λογικές,  εις βάρος των ανέργων, των χαμηλόμισθων και όχι των ευνοημένων πελατών του κομματικού κράτους.

Λεφτά δεν υπάρχουν, Σοβαρότητα δεν υπάρχει, Αλληλεγγύη με τον αδύνατο δεν υπάρχει. Παίζουν στην πατρίδα σε μια παρτίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου