Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΣΟΚ1:Νεκρός διαρρήκτης από πυρά κατοίκου στην Παιανία. ΣΟΚ2: Χαστούκι Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και νερό εναντίον Δούρου.


 «Νύχτα τρόμου, από διαδοχικές εισβολές τριών κουκουλοφόρων σε σπίτια, που κατέληξε στον θάνατο ενός 43χρονου Αλβανού, από την κυνηγετική καραμπίνα ενός 25χρονου, έζησε η Παιανία.»
            «Άγριο ξύλο ξέσπασε στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1, αφήνοντας άφωνους τους καλεσμένους πολιτικούς εκπροσώπους και τον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, χαστούκισε τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ενώ νωρίτερα είχε  πετάξει ένα ποτήρι με νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.»

Ανασφάλεια, διχαστικός λόγος, μίσος, χάος.

Παρακολουθούμε εικόνες από το μέλλον; Βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση την βήμα το βήμα έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιστροφή της στο «εδώ είναι βαλκάνια»;
Τα γιαούρτια, οι μούντζες προς το κοινοβούλιο, οι  ξυλοδαρμοί από αγανακτισμένους πολίτες και πελάτες.
 Η υιοθέτηση ακραίου πολιτικού (;) λόγου περί κατοχής και Δ’ Ραϊχ, περί προδοτών και πουλημένων, οι απειλές για κρεμάλες, για τους δωσίλογους, τους  γερμανοτσολιάδες.
Αυτή η άκρως τοξική πολιτική ατμόσφαιρα είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το σώμα της κοινωνίας να αντιληφθεί την επερχόμενη καταστροφή και να επιλέξει, με καθαρό μυαλό, τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

            Επιτέλους, έστω και τώρα, την ώρα που τα σύννεφα ενός νέου διχασμού σωρεύονται απειλητικά, την ώρα που το φίδι του φασισμού έχει βγει από το αυγό και προβάλλει την απόλυτη βία ως αντίδοτο του χάους, αυτή την ώρα πρέπει το πολιτικό σύστημα να αντιληφθεί ότι η μάχη της κομματικής πρωτοκαθεδρίας, η μάχη των εκλογικών ποσοστών θα έχει ως τρόπαιο ένα σωρό ερειπίων. Οι αυριανοί νικητές θα σταυρωθούν μαζί με τους χθεσινούς. Τα ελικόπτερα δεν θα χωρέσουν όλους όσοι θα συνωστίζονται για να αποδράσουν από την κατεστραμμένη χώρα.
            Το «ψέκασμα» των πολιτών με τα παραισθησιογόνα του τύπου «λεφτά υπάρχουν» σε νέες επανεκδόσεις από ΝΔ και Συριζα, τα καθησυχαστικά προς όλους μηνύματα ότι «θα τα πάρουμε από τους πλούσιους», η επίκληση μαγικών λύσεων με τις οποίες στις 18 Ιουνίου «τέρμα η τρόικα τα μνημόνια» και γενικώς τέλος σε όλα τα βάσανα, όλα αυτά τα ψεύτικά τα λόγια τα μεγάλα θα διαψευστούν οικτρά.
            Στις 18 Ιουνίου δεν θα επιστρέψουμε στις καλές εποχές της ευμάρειας με δανεικά. Δεν θα εξαφανιστεί το 1 εκατομμύριο ανέργων. Δεν θα αναστηθεί η κατεστραμμένη παραγωγική βιομηχανία. Τα προβλήματα θα είναι εδώ και μετά την 18η Ιουνίου.
            Υπάρχει ακόμα χρόνος για ευρύτατη πολιτική συμφωνία σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο διάσωσης που θα εμπνεύσει την αναγκαία κοινωνική, λαϊκή στήριξη; Για την συγκρότηση κυβέρνησης ομοψυχίας που θα διαμορφώσει συνθήκες σταθερότητας και θα δώσει ρεαλιστικές ελπίδες για το μέλλον αυτού του τόπου;
            Η απάντηση θα δοθεί στις 17 Ιουνίου. Το μήνυμα που πρέπει να στείλει ο ελληνικός λαός είναι, όπως πιστεύουμε : Συνεργασία, ρεαλισμός, ενότητα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου